Unutulmayan dizi karakterleri - Bölüm 1


Türkiye, televizyon dizilerinin sayıca en fazla olduğu ülkelerin içinde.. Hatta bu sayı son yıllarda abartı bir rakama ulaştı bile demek mümkün. Otuz seneye yaklaşan dizi sektörüne damgasını vuran yapımlar, performansları ile karakterlerini unutulmazlar arasına sokan ustalar sayesinde, büyük ses getiren yapımlar oldu. İşte biz de bu blogda, o ustaları ve unutulmaz karakterlerini hatırlayacağız ara ara.. Türk seyircisinin gönlüne taht kuran yapımlara da dikiz atacağız tabi ki.  




Cihan Ünal - Sultan IV. Murat - IV. Murat 1980

IV. Murat dönemini başarıyla yansıtan 1980 TRT yapımı IV. Murat dizisinde, Sultan IV. Murat rolüne başarıyla hayat veren usta oyuncu Cihan Ünal, olağanüstü performansıyla adını unutulmazlar arasına yazdırır.

Ülkemizde Sultan rolünü oynayabilen nadir oyuncuların başında gelir Cihan Ünal. Sultan rolünü oynayabilmesinin yanında, Sultan karakterine de bir hayli yakışır. İşte bu nedenle, Padişah rolü sorulduğunda, Türk seyircisinin aklına ilk olarak Cihan Ünal gelmesi tesadüf değildir.


Bu diziden sonra, Osmanlı'nın kuruluşunu anlatan Tarık Buğra'nın ölümsüz eseri Osmancık'tan uyarlanan ''Kuruluş'' dizisinde Osman Gazi'yi canlandıran Cihan Ünal, bu rolün de üstesinden başarıyla gelerek, ülkemizde bu alandaki oyuncuların başında geldiğini ispatlamıştır.


Cüneyt Arkın - Haşim Denizbey - Bizim Ev 1995

Şüphesiz, Cüneyt Arkın'ın bir çok sinema filmi ve canlandırdığı karakterler hala aklımızda.. Kimi zaman genç bir doktor, kimi zaman bir savaşçı, romantik bir iş adamı ya da sade bir vatandaş. Türk Sinemasının altın çağını yaşadığı yıllarda, sinemamıza damgasını vuran oyuncuların başında geliyordu Cüneyt Arkın. Televizyon dizilerinin parladığı bir dönemde, o da kendisini dizi furyasının içinde bulmuştu. Tipik bir Türk ailesinin hayatından kesitler sunan 1995 yılı yapımı Bizim Ev dizisinde, otoriter bir aile reisini canlandırıyordu Arkın.. Sinemadaki unutulmayan performansından sonra, adını altın harflerle bir televizyon dizisine yazdırıyordu..